Το blog δεν είναι ένα blog οινογνωσίας. Είναι μία καταγραφή των ελληνικών κρασιών που πίνονται με φίλους και γεμίζουν όμορφα τα βράδια μας. Όλα τα κρασιά που υπάρχουν εδώ είναι δοκιμασμένα και έχουν μόνο προσωπικές απόψεις. Δοκιμάστε τα και εάν συμφωνείτε, πείτε το. Εάν διαφωνείτε τότε γράψτε το!

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2005

Κτήμα Κατσαρού (2000)

Eρυθρός Ξηρός

  • Τοπικός οίνος Κρανιάς
  • Ποικιλία: Cabernet Sauvignon , 85% Merlot, 15%
  • Περιοχή: Κρανιά, ΄Ολυμπος.
  • Χαρακτηριστικά: Το κρασί χαρακτηρίζεται από το βαθυκόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες και πορφυρές αποχρώσεις καθώς και το πλούσιο σώμα. Διαθέτει ένα σύνθετο μπουκέτο με πρωτογενή αρώματα φρούτων του δάσους (φραγκοστάφυλο) και αρώματα παλαίωσης (βανίλια, καψαλισμένη φλούδα κάστανου). Η γεύση είναι σύνθετη και ισορροπημένη, μεγάλης διάρκειας με κύριο χαρακτηριστικό τη γεύση καραμέλας βουτύρου. Το "Κτήμα Κατσαρού" είναι κρασί παλαίωσης στην περιορισμένη ποσότητα των 13000 φιαλών 0,75 lit ετησίως. Συνοδεύει κρεατικά και όλα τα κυνήγια. Σερβίρεται στους 16 - 18ο C
  • Blogger Opinion

"Ένα πολύ καλό κρασί. Πολύ καλή γεύση. Καταλαβαίνεις την παλαίωση στα δρύινα βαρέλια. Πρέπει να μείνει σε κανάτα μισή ώρα πριν το σερβίρισμα. Η γεύση του θυμίζει παλιό βαρέλι και υπόγειο. Μπορείς να το πιείς μόνο του άνετα και σε γεμίζει με τη γεύση του. "

Εμφιάλωση: Κτήμα Κατσαρού, 12,6% alc/vol