Το blog δεν είναι ένα blog οινογνωσίας. Είναι μία καταγραφή των ελληνικών κρασιών που πίνονται με φίλους και γεμίζουν όμορφα τα βράδια μας. Όλα τα κρασιά που υπάρχουν εδώ είναι δοκιμασμένα και έχουν μόνο προσωπικές απόψεις. Δοκιμάστε τα και εάν συμφωνείτε, πείτε το. Εάν διαφωνείτε τότε γράψτε το!

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2005

Κτήμα Παπαϊωάννου (2000)

Eρυθρός Ξηρός

  • Ο.Π.Α.Π. Νεμέα, ερυθρός, ξηρός
  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο.
  • Περιοχή: Νεμέα.
  • Παραγωγή: 70.000 φιάλες
  • Χαρακτηριστικά: Χαρακτηρίζεται από καθαρά και συμπυκνωμένα ακόμα φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων σε φόντο βανίλιας και καραμέλας γάλακτος. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα που χάρη στην οξύτητα εξελίσσεται σε ισορροπία, ενώ οι τανίνες του χαρίζουν μια στέρεα δομή. Συνδυάζεται με πλούσια κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρεμένα. Σερβίρεται στους 17 - 18 βαθμούς. Παλαιώνει σε δρύινο βαρέλι για ένα χρόνο και έξι μήνες στη φιάλη. Επιδέχεται παλαίωση δέκα ετών.
  • Βραβεία:
  • Αργυρό μετάλλιο - Διαγωνισμός CONCOUR MONDIAL 1996 Βρυξέλλες,
  • Χρυσό μετάλλιο - Διαγωνισμός VINOS BACHUS 1996 Μαδρίτη.
  • Αργυρό μετάλλιο - Διαγωνισμός CONCOUR MONDIAL 1998 Βρυξέλλες,
  • Αργυρό μετάλλιο - Διαγωνισμός VINALIER 1999 Παρίσι.
  • 3 Αργυρά μετάλλια - Διαγωνισμός HELEXPO 1999 Θεσσαλονίκη.
  • Χρυσό μετάλλιο - Θεσσαλονίκη 2001
  • Χρυσό μετάλλιο - Λονδίνο 2001
  • Βραβείο καλύτερου Ελληνικού οίνου Ονομασίας Προέλευσης - Θεσσαλονίκη 2001
  • Αργυρό μετάλλιο - Θεσσαλονίκη 2003.
  • Αργυρό μετάλλιο - Bordeaux 2003.


Blogger Opinion

"Είμαι φανατικός του κόκκινου κρασιού και ειδικά των δύο ελληνικών ποικιλιών Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο (ΟΚ, και το Μοσχόμαυρο μέσα!) και στο εξής είμαι βέβαιος ότι έγινα και φανατικός του συγκεκριμένου κρασιού. Τα αρώματά του και το γεμάτο σώμα του σε συνδυασμό με την 'ανατολίτικη' επίγευση που προσωπικά μου κάνει προς βανίλια και καφέ, καθώς και η μαλακή οξύτητα -αν όντως υπάρχει τέτοιος όρος- είναι στοιχεία συναρπαστικά. Απόψε το ανοίξαμε με μια παρέα πολύ κολλητών και το ήπιαμε με κοκκινιστό κοτόπουλο και αναμένο τζάκι. Νομίζω ότι θα το ευχαριστιόμουν ακόμα καλύτερα χωρίς φαγητό (ή αν είχα προνοήσει να πάρω ακόμα ένα μπουκάλι....!)"

Εμφιάλωση: Κτήμα Παπαϊωάννου, 12,5% alc/vol
Περισσότερες πληροφορίες από τον παραγωγό