Το blog δεν είναι ένα blog οινογνωσίας. Είναι μία καταγραφή των ελληνικών κρασιών που πίνονται με φίλους και γεμίζουν όμορφα τα βράδια μας. Όλα τα κρασιά που υπάρχουν εδώ είναι δοκιμασμένα και έχουν μόνο προσωπικές απόψεις. Δοκιμάστε τα και εάν συμφωνείτε, πείτε το. Εάν διαφωνείτε τότε γράψτε το!

Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2005

Ξινόμαυρο-Κυρ-Γιάννη (2000)

Eρυθρός Ξηρός

  • Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας "Νάουσα" (Ο.Π.Α.Π.)
  • Ποικιλία: Ξινόμαυρο.
  • Περιοχή: Νάουσα.
  • Παραγωγή: 8.000 φιάλες
  • Χαρακτηριστικά: Επιλεγμένα τμήματα στη νοτιοανατολική γωνιά του κτήματος του Γιάννη Μπουτάρη, όπου καλλιεργείται ξινόμαυρο άνω των 30ετών, προμηθεύουν την πρώτη ύλη για την παραγωγή του κρασιού XINOMAVRO single vineyard. Με άριστη απόδοση της ηλικίας τους τα 500kg το στρέμμα και με ιδανική κλίση και προσανατολισμό, το ξινόμαυρο στο γεώκλιμα αυτό του κτήματος αγγίζει την αρμονία των αρωμάτων, των χρωμάτων και της γεύσης. Το χαρμάνι ολοκληρώνει την ωρίμανσή του σε νέα δρύινα βαρέλια της αμερικάνικης και γαλλικής γης για 12 μήνες πριν εμφιαλωθεί. Μεστό, έντονο και σύνθετο είναι ένα χαρμάνι αφιερωμένο από τον Γιάννη Μπουτάρη στους λάτρεις του ξινόμαυρου.

Η νέα αντίληψη του Γιάννη Μπουτάρη για το Ξινόμαυρο-αποτέλεσμα της πρωτοποριακής καλιέργειας και οινοποίησης του αμπελώνα της Ράμνιστας στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη


Blogger Opinion

"Μία καλή επιλογή για όσους θέλουν και αγαπούν το ξινόμαυρο. Η γεύση του είναι γεμάτη, και το βρίσκετε σε πολύ καλή τιμή. "

Εμφιάλωση: Κυρ-Γιάννη, Γιανακοχώρι Ημαθείας, 13,5% alc/vol
Περισσότερες πληροφορίες από τον παραγωγό