Το blog δεν είναι ένα blog οινογνωσίας. Είναι μία καταγραφή των ελληνικών κρασιών που πίνονται με φίλους και γεμίζουν όμορφα τα βράδια μας. Όλα τα κρασιά που υπάρχουν εδώ είναι δοκιμασμένα και έχουν μόνο προσωπικές απόψεις. Δοκιμάστε τα και εάν συμφωνείτε, πείτε το. Εάν διαφωνείτε τότε γράψτε το!

Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2005

Γκλίναβος-Αγιωργίτικο (1999)

Eρυθρός Ξηρός
  • Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας "ΝΕΜΕΑ" (Ο.Π.Α.Π.)
  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο.
  • Περιοχή: Νεμέα.
  • Τρύγος: Μέσα Σεπτεμβρίου.
  • Οινοποίηση: Τα ώριμα σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο οινοποιούνται με την κλασσική μέθοδο ερυθράς οινοποίησης. Το πλούσιο χρώμα οφείλεται στην παραμονή των στέμφυλων με το γλεύκος επί 6-8 ημέρες.
  • Ετήσια παραγωγή: 30.000-40.000 φιάλες.
  • Χαρακτηριστικά: Η ποικιλία δίνει αρώματα του βύσσινου, κερασιού και βατόμουρου. Μια μικρή παλαίωση στο κελάρι της οινοποιίας Γκλίναβου το πλουτίζει ακόμη περισσότερο σε εντυπώσεις γεύσεων και αρωμάτων.
Συνοδεύει όλα τα κρέατα, ψητά ή μαγειρεμένα στην κατσαρόλα
φαγητά, τυριά και πίτες.
Πίνεται "σε θερμοκρασία δωματίου", 15-17°C.
Blogger Opinion "Μία καλή επιλογή, σε πολύ καλή τιμή. Πίνεται ευχάριστα και χωρίς τη συνοδεία φαγητού."


Παραγωγή-Εμφιάλωση: Μοναστήρι-Ζίτσα Α.Ε., 12% alc/vol
Περισσότερες πληροφορίες από τον παραγωγό